6.07.2012

Καταγγελία για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα


Ανακοίνωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Τη νύχτα της Παρασκευής 1 Ιούνη, μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε τσιγγάνους και μετανάστες στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα του Κολωνού και προσπάθησαν να καταστρέψουν το εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως προέρτια για την επίθεσή τους που ακολούθησε στην Πειραιώς.
Ύστερα από την άκαρπη προσπάθεια να σπάσουν το περίπτερο, έγραψαν πάνω του όλα τα εμετικά συνθήματα, απειλές και ναζιστικά σύμβολα που χρησιμοποιούν απροκάλυπτα τη νύχτα, στο δρόμο και προσπαθούσαν μέχρι σήμερα, 7 Ιούνη, να κρύβουν τη μέρα, στα κανάλια και τα δελτία ειδήσεων.

Η σωματική επίθεση του Κασιδιάρη με γρονθοκοπήματα ενάντια στη Λ. Κανέλλη και με νερό ενάντια στη Δούρου μέσα στο στούντιο του ΑΝΤ, καταργεί και το τελευταίο φύλο συκής πίσω από το οποίο προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό στόχο τους.
Οι επιθέσεις στις γειτονιές, τις πλατείες, τους δρόμους, στους σταθμούς και τώρα μέσα στα στούντιο, δείχνουν ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, που όλο και πιο συστηματικά πλέον επιτίθεται και σε όσους παλεύουν σθεναρά ενάντια στα Μνημόνια και τα εξοντωτικά μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, ενάντια στο μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ – ελληνικού κεφαλαίου και πολιτικού προσωπικού που τους εξυπηρέτησε και θέλει να συνεχίσει να τους εξυπηρετεί.
Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους. Η Χρυσή Αυγή δεν επιτίθεται ούτε στη διαπλοκή, ούτε στο οργανωμένο έγκλημα. Αυτούς προστατεύει, αυτοί την ανέδειξαν και γι' αυτούς δουλεύει πυρετωδώς, χτυπώντας απεργίες και προπηλακίζοντας απεργούς, κινηματικούς χώρους, αγωνιστές και ελεύθερες φωνές. Πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής, πάντα με την ανοχή των κυβερνήσεων, που για να τρομοκρατήσουν και εξουδετερώσουν την αντίσταση και  συνεχή πάλη του λαού χρησιμοποιούν και την εφεδρεία  των φασιστών της Χ.Α. με τις γροθιές, τα ρόπαλα και τις φαλτσέτες τους.
Εμπρός σε αυτήν τη νέα κι ολοένα κλιμακούμενη μέθοδο κρατικής καταστολής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης σε όλους τους κατοίκους του Κολωνού και των άλλων γειτονιών μας, σε όλους τους αγωνιστές, σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα, στα σωματεία, στους πολιτικούς φορείς και τις αντιρατσιστικές οργανώσεις έτσι ώστε να αποκαλύψουμε και να σταματήσουμε την εγκληματική και δολοφονική δράση της Χ.Α. και κάθε φασιστικής συμμορίας.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 4ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: