1.23.2014

Άλλοι μιλάνε για τη Φιλοσοφία του Πλάτωνα και άλλοι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τη γή του!

Το Γυμνάσιο στην Ακαδημία Πλάτωνος (φώτο Βασίλης Μακρής).
Σήμερα το απόγευμα ο φιλόσοφος Αlain Badiou δίνει διάλεξη στην Αθήνα για την "Πρόσληψη του Πλάτωνα στη σύγχρονη φιλοσοφία". Τη στιγμή που διεθνώς ο Πλάτωνας προκαλεί ακόμη την πολιτική, η εγχώρια πολιτική σκηνή με επικεφαλής τη Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη "γή" του και τη φήμη του, τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα σε διεθνή fund real estate που έχει σκοπό να κατεσκευάσει στο ένα χιλιόμετρο μακριά το Academy Gardens και δηλώνει επίσημα πως θα εκμεταλλευτεί τον αρχαιολογικό χώρο. Μέχρι που φθάνει η ξετσιπωσιά των Εφιαλτών αυτής της χώρας;
Ο Alain Badiou είχε υποστηρίζει ενεργά τις προτάσεις και προσπάθειες της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, όταν το 2010 έκαναν Ημερίδα για την ανάπλαση και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου προς όφελος ολόκληρης της Αθήνας και της χώρας. Στο μήνυμα του προς τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα είχε δηλώσει:
< χώρος της Ακαδημίας του Πλάτωνος φαίνεται να έχει γίνει στόχος ποικίλων κινήσεων και σχεδίων ανάπλασης για τα οποία όλοι οι φιλόσοφοι του κόσμου δικαιούται να εκφράσουν την ανησυχία τους. Είναι αμφίβολο είναι τόσο τεράστια όσο η σημασία αυτού του χώρου, ειδικότερα για όποιον δεν είναι αδιάφορος απέναντι στη φιλοσοφία. Ως δεδηλωμένος αυτού που ο ίδιος ονόμασα «σύγχρονο πλατωνισμό», ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή όλων εκείνων που ζητούν να μη γίνει καμία ενέργεια που θα μπορούσε να τραυματίσει, για οποιοδήποτε λόγο, την ακεραιότητα του χώρου της Ακαδημίας του Πλάτωνος». Αλαίν Μπαντιού, 2 Μαρτίου 2010>>.

Η ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου για τη σημερινή διάλεξη

Διάλεξη του Alain Badiou

Η πρόσληψη του Πλάτωνα στην σύγχρονη φιλοσοφία

23.01.2014, 18.30΄
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ | Auditorium Theo Angelopoulos

Είσοδος ελεύθερη - Ταυτόχρονη μετάφραση
Ο Alain Badiou, φιλόσοφος, θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, είναι ομότιμος καθηγητής στην École normale supérieure.

Δεν υπάρχουν σχόλια: