1.30.2014

Mall-ιά κουβάρια τρία υπουργεία για τους «Κήπους της Ακαδημίας»

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ρόλο του πρωθυπουργικού γραφείου στην προώθηση παράτυπων ενεργειών προς ικανοποίηση της εταιρείας που χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο!!! Το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας" στις 25 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΟΥΖΑΚΗ, ΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΤΗΝ «BLACKROCK»

Mall-ιά κουβάρια τρία υπουργεία για τους «Κήπους της Ακαδημίας»

Ρεπορτάζ: Αργύρης Δεμερτζής

Ραγδαίες εξελίξεις σε τρία υπουργεία, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης Πολιτισμού αλλά και σε επιχειρηματικό επίπεδο, με ανάμιξη του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, σε πνεύμα προώθησης fast track επενδύσεων, σημειώνονται γύρω από την οικοδόμηση του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη στον Κηφισό. Στην υπόθεση πέφτει βαριά η σκιά δικαστικών αποφάσεων, που παγώνουν την έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα, που ψάχνει τους υπευθύνους για την περίεργη εξαίρεση του εμπορικού κέντρου από τους περιβαλλοντικούς και πολεοδομικούς περιορισμούς, που ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε απ αφορμή δημοσίευμα της «Ε», στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, με τίτλο « Mall-ών λαβέ στην Ακαδημία Πλάτωνος», το οποίο με βάση ερώτηση στη Βουλή της Νάντιας Βαλαβάνη και επτά κόμη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο φώς παράκαμψη της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας και λαθροχειρία ολκής, στο τοπογραφικό διάγραμμα του Προεδρικού Διατάγματος της Ακαδημίας Πλάτωνος, προς εξυπηρέτηση της ιδιωτικής επένδυσης, η οποία προωθείται από εταιρία του κλάδου των ακινήτων στην Ευρώπη (Property Europe Limited) της αμερικάνικης πολυεθνικής BlackRock, μέσω της θυγατρικής της, ARTUME S.A.

Επίσημη αλληλογραφία


Η «Ε» αποκαλύπτει ότι υπό το βάρος της εισαγγελικής έρευνας, που προοιωνίζεται πολύκροτες εξελίξεις και αποκαλύψεις, τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια. Από επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των δύο υπουργείων προκύπτει ότι αφενός μεν «παγώνουν» οι εγκρίσεις περιβαλλοντικών μελετών, αφετέρου δε ότι το υπουργείο Πολιτισμού τινάζει τώρα στον αέρα την πολεοδομική έγκριση για το Academy Gardens. 
 Συγκεκριμένα το υπουργείο Πολιτισμού, με κοινοποίηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας δηλώνει εγγράφως ότι «δεν ενημερώθηκε» για τις τροποποιήσεις του τοπογραφικού διαγράμματος, δηλαδή εμμέσως αλλά σαφώς ότι παραπλανήθηκε από το ΥΠΕΚΑ και αποσύρει τη σύμφωνη γνώμη του για τη τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του δήμου Αθηναίων στο επίμαχο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ 75/124) της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος, που επιτρέπει καθ΄ υπέρβαση της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, την ανέγερση του εμπορικού κέντρου, μάλιστα με αυξημένους όρους δόμησης επιπλέον 8000 τετραγωνικών μέτρων . Το υπουργείο Περιβάλλοντος από την πλευρά του αναδιπλώνεται, λέγοντας τώρα ότι η μείωση του συντελεστή δόμησης στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο είναι δυνατή σε επόμενο στάδιο, αυτό της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης-αναθεώρησης.

Στα άκρα

Παράλληλα η σχέση των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης οδηγείται στα άκρα. Την ίδια ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτης κινείται σε τροχιά διερεύνησης της υπόθεσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης κάνει παράλληλες συναντήσεις με τους ξένους επενδυτές και τους δίνει διαβεβαιώσεις, ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα εκδοθεί απόφαση αλλαγή χρήσης γης στην επίμαχη έκταση, που είναι αρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ, ώστε να δοθεί «πράσινο φως», για την ανέγερση του νέου εμπορικού κέντρο. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο κ Μηταράκης κινητοποιήθηκε όταν έλαβε στις 5 Δεκεμβρίου 2013 μία μάλλον αυστηρή επιστολή από τον Neil Barder, αντιπρόεδρο του κλάδου real estate της Property Europe Limited της BlackRock, ο οποίος ζητούσε εξηγήσεις γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προωθεί τη επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, δηλώνοντας δυσφορία για το γεγονός ότι η επένδυση εκκρεμεί από το 2007 και ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η υπουργική απόφαση του ΥΠΕΚΑ για αλλαγή χρήσης γης, με προσθήκη των χρήσεων που σχετίζονται με το Academy Gardens, με εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις συνολικής επιφάνειας 55.000 τετραγωνικών μέτρων. Στα επιχειρήματα της η εταιρία περιέλαβε ακόμη ότι η αλλαγή χρήσης έχει στηριχθεί σε διαβούλευση δύο ετών του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και έχει την εγκριθεί και από τον Δήμο Αθηναίων. Ο υφυπουργός κ Μηταράκης στις 10 Ιανουαρίου 2014 δέχθηκε τα στελέχη της εταιρίας στην Αθήνα, παρουσία των γενικών γραμματέων ΠΕΚΑ και Πολιτισμού Σ.Αλεξιάδη και Λ. Μενδώνη. Ο υφυπουργός παρακάμπτοντας τις δικαστικές εμπλοκές και τις εξελίξεις της εισαγγελικής έρευνας να δίνει διαβεβαιώσεις ότι η επένδυση του Academy Gardens θα πάρει πράσινο φώς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ δημιουργούνται ερωτηματικά για το γεγονός ότι η εταιρία δεν έχει πληρώσει το φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 5.4 εκατ. ευρώ και δηλώνει επίσημα στον ισολογισμό της την απαίτηση της στο υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθεί από την υποχρέωση πληρωμής του. Σχετικά δίνεται η απάντηση ότι «εναπόκειται στο υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσει το ύψος του φόρου που πρέπει να καταβληθεί», καθώς επίσης ότι «η εταιρία θα μεταφέρει χρήματα στην Ελλάδα όταν θα εγκριθεί το έργο και ότι δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα λόγω του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος που υπάρχει στην Ελλάδα».

Δικαστική απόφαση

Πάντως η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Αγγελική Θεοφιλοπούλου έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικών αδειών σε τμήμα έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων της ευρύτερης περιοχής πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στο συγκεκριμένο τμήμα της Ακαδημίας Πλάτωνος υπάρχουν οι ιδιοκτησίες των πρώην εταιρειών Μουζάκη και Λαναρά της εταιρία Artume για την ανέγερση του Academy Gardens. Στο ΣτΕ προσέφυγαν 42 κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος και ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί το από 29.4.2013 Προεδρικό Διάταγμα για την «τροποποίηση του συντελεστή δόμησης των οικοπέδων και του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους των κτιρίων στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο Ακαδημίας Πλάτωνος του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών».


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

Χάνονται 30 στρέμματα πάρκου και 7000 θέσεις εργασίας

Η υπερβολική δόμηση έχει καταστήσει αναγκαία μια δραστική παρέμβαση για τον πλήρη πολεοδομικό ανασχεδιασμό της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, που ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς ελεύθερους χώρους πρασίνου - περιπάτου, παιχνιδιού και αθλητικών δραστηριοτήτων της πόλης. Αυτό τονίζει σε νεότερη παρέμβαση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, τονίζοντας ότι σύμφωνα και με το ΣτΕ, στην παρέμβαση αυτή πρέπει να ενταχθούν όχι μόνο η γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά και το συνεχόμενο Βιοτεχνικό Πάρκο, καθώς και τμήμα της όμορης γειτονιάς του Αγ. Γεωργίου. Αυτό θ’ αναβαθμίσει δραστικά τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της περιοχής και ταυτόχρονα θα εντάξει τις χιλιάδες σημερινές μικρές δραστηριότητες, που αναπτύσσονται στο χώρο, σ’ ένα σχέδιο ήπιας ανάπτυξης, διασώζοντας τις και δημιουργώντας πραγματικές κι όχι φανταστικές θέσεις εργασίας. 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντικρούει τις ανακοινώσεις της Artume , ότι θα δημιουργηθούν 1900 θέσεις εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής και 1600 κατά τη λειτουργία του Academy Gardens, αναφέροντας ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ωστόσο υπολογίζει ότι θα χαθούν 6.000 - 7.000 υπάρχουσες θέσεις εργασίας, απ’ αυτές που κρατήθηκαν μέσα σε κρίση και μνημόνια «με τα δόντια», από τα «λουκέτα» που θα μπουν λόγω του νέου Mall. Η κ Βαλαβάνη ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών υπογραμμίζοντας ότι στο ΠΔ για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος υπήρξε σημειακή τροποποίηση του ορίου σε σχέση με το αρχικό τοπογραφικό διάγραμμα, που είχε σταλεί για επεξεργασία και έλεγχο στο ΣτΕ. Δηλαδή, άλλο ήταν το τοπογραφικό διάγραμμα, στη βάση του οποίου γνωμοδότησε το ΣτΕ, κι άλλο συνοδεύει το ΠΔ στο παραπάνω ΦΕΚ. Αποτέλεσμα; Η εξαίρεση της περιοχής ανέγερσης του Academy Gardens από τον Τομέα ΙΙ, ο οποίος, λόγω του ότι περιβάλλει τον αρχαιολογικό χώρο, έχει μικρό συντελεστή δόμησης (2,1) και χαμηλό επιτρεπόμενο ύψος (15μ) – προφανώς ακατάλληλα για τα προγραμματιζόμενα 50.000 τετραγωνικά μέτρα δόμησης ενός «θηριωδών διαστάσεων» Mall».

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα στο φως για να μαθευτεί και ο ρόλος των υπουργών που μάχονται εναντίον της ανεργίας...
Έτσι κε Μηταράκη μας...

Σωτήρης.

Ανώνυμος είπε...

Ο Εμπορικός Σύλλογος του Περιστερίου , που τους αφορά άμεσα πότε θα ξυπνήσει?
Για τον εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας , και για την πεθαμένη αγορά της Αθήνας, δεν περιμένουμε να κάνει κάτι...περιμένει την εντολή του δημάρχου....που δεν θα έλθει ποτέ αφού ο πρώτος θαυμαστής του Mall και κατά δήλωση και έργα , ήταν ο Καμίνης...
Ορέστης.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Μηταράκη, εμείς οι μικροί ταλαιπωρημένοι καταστηματάρχες από την παρέα σου, που μας έχετε πει το αίμα , θα σε προτιμήσουμε!!!!.
Και καλό θα είναι όταν επισκέπτεσαι την γειτονιά του Λόφου Σκουζέ , Κολωνού να κυκλοφορείς να μπορείς να κυκλοφορείς ανάμεσά μας και όχι να κρύβεσαι με τους χειροκροτητές που δεν έχουν ιδέα για τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας.
Χειροκροτητές καλά βολεμένους από το κόμμα σου....
Ντροπή σου και ντροπή τους για τα σχέδια που ετοιμάζουν για να μας αποτελειώσουν...Ακου , MALL , στο έμπα της Αθήνας!!!!!
ΓΙΑ ΤΟ MALL ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΙ?

ΣΥΜΕΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...


Τελικά τι συμπέρασμα βγάζουμε? Ότι ο Μηταράκης της Α΄Αθήνας, ο Μηταράκης ο προστάτης που βγήκε για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών , των βιοπαλαιστών της Αθήνας μέχρι τώρα… Eχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια για την αυτοκτονία από την απελπισία των συνανθρώπων του… και συνεχίζει ακάθεκτος για να αποδείξει πόσο καλό παιδί είναι , σαν το σκυλάκι , με την ουρά κάτω από τα σκέλια μπροστά στον εργοδότη του blackrock, να υπονομεύει την αξιοπρέπεια μας και την ζωή μας.
Έχουν ευθύνη οι Υπουργοί???? Τώρα ναι..
Ένας έμπορας στην Κολοκυνθού.

Ανώνυμος είπε...

Και περιμένουμε από τέτοιους υπουργούς , Δημάρχους που και αυτοί έβαλαν το χεράκι τους , (Καμίνης) να μας βγάλουν από τα μνημόνια?
Αν νομίζουν ότι μας παραμυθιάζουν να γυρίζουν πλευρό...

Αγαπητέ κε Μηταράκη, με τόσα δημοσιεύματα από την βόρεια Ελλάδα ,θα έπρεπε να είσαστε περισσότερο προσεκτικός...πριν δώσετε υποσχέσεις στα αφεντικά σας.
Σωτήρης από Λόφο Σκουζέ.

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα που έσκασε με το mall στο Μαρούσι άκουσαν κάτι? διάβασαν κάτι?
Αίσχος κε Μηταράκη, και διαφημίζεστε και ως απόγονος των Μπενάκηδων..

Ανώνυμος είπε...

Ας αρχίσει ο κάθε ένας από εμάς να ενημερώνει, να διαφημίζει το κατάπτυστο εις βάρος έργο του κου Μηταράκη, στους γειτονές μας και στις πέντε γειτονιές, Κολωνού, Ακαδημία Πλάτωνα, Λόφου Σκουζέ, Σεπολίων , και Κολοκυνθούς.
Εξαπάτησε , παραμύθιασε τόσο κόσμο, αυτός ο οικονομικός αναλυτής με τα πολλά προσόντα και τα βραβεία,και με τους παχυλούς μισθούς , ότι θα αλλάξει την εικόνα της χώρας μας!!!Ας γελάσουμε...φοβήθηκε κατάλαβα εγώ από την επιστολή και σπεύδει να τους καθησυχάσει..
Που είναι ο σεβασμός στην νομιμότητα κε Μηταράκη, κε Δήμαρχε, και φωστήρα κα πρόεδρε της 4ης κοινότητας...
Τώρα που θα βγουν όλα στο φως να δούμε που θα κρυφτείτε...

Ανώνυμος είπε...

Είναι το success story του Μηταράκη και της παρέας του....
Όπως τότε Αμερική με την Κεφαλογιάννη...
Κατά τα άλλα η τρομοειδήσεις για τους φόρους, τις δόσεις, ο χαμός στις τράπεζες, ο συνωστισμός στις ΔΟΥ και αυτοί στον κόσμο τους..
τον μιζαδόρικο ..Τόσο ανίκανοι και ψεύτες που μόνο ένας λαός σε λήθαργο τους ανέχεται.
Όμως αν κοιτάξει κανείς το βλέμμα τους βλέπει πόσο τρομοκρατημένοι είναι.
Οι δε ειδήσεις στην τηλεόραση, τα λένε....ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ...για να μην ενημερώνεται και η επαρχία και τούς πάρουν με τις πέτρες που όταν τους παίρνουν με τις πέτρες...του θανάτου σιωπή από τα κανάλια τους...
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ κε υφηπουργέ της μαύρης ανάπτυξης...
Να έχετε μια καλή δικαιολογία όταν θα σας ζητηθούν ευθύνες για το κατάπτυστο έργο σας...
Μόνη μας ελπίδα η Δικαιοσύνη..

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου λέτε κε Μηταράκη μας… εσείς ο βραβευμένος οικονομολόγος.. Εσείς που σκιάζεστε για την δημιουργία του mall μέσα στην Αθήνα .Εμείς θα πληρώσουμε και για αυτήν την ανάπτυξη που υπόσχεστε στους φίλους σας τους μπλαροκριανούς? Με τις φούσκες θέσεις εργασίας των 400 ευρώ?
Είσαστε η ντροπή για έναν ολόκληρο λαό. Πότε θα βάλετε επιτέλους φρένο στην καταστροφή μας? Επιτέλους κάντε και κάτι νόμιμο

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθετε..Όταν υποδεχόσαστε τον Μηταράκη στην περιοχή σας τι νομίζατε ? Ότι υποδεχόσαστε τον καλλιτέχνη ζωγράφο Μηταράκη που θα σκόρπιζε φως??
Βρώμα και δυσωδία στα κεφάλια σας έπεσε..Αυτήν κουβάλαγε στα πτηχία του , αυτήν σκόρπισε.
Γιατί δεν ρωτάγατε και τους Βόρειους για να μάθετε τα κατορθώματά του...Δεν σας παραξένεψε η υπερβολική διαφήμιση του "ενημερωμένου"στο "ενημερωμένο" CAPITAL για την καλή επένδυση των πλουσίων της ARTUME που όμως δεν ανέφερε πουθενά πού και πόσα οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο?
Από την στιγμή που η blackrock του κτυπά το χέρι στο τραπέζι και αυτός στέκεται στο ένα πόδι,για ένα να είσαστε σίγουροι...
Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΘΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.....της ARTUME, της BLACKROCK και των πέριξ.
....Εδώ γελάμε...

Σταμάτης από Θεσ/κη




ς προσέχατε..για να έχετε

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ....και ο Δήμαρχος Περιστερίου που θίγεται άμεσα, ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου με τους χιλιάδες ανέργους,όπου θα προστεθούν και άλλοι, οι εμπορικοί σύλλογοι των γύρω περιοχών κοιμούνται και περιμένουν από τους 42 κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Τέτοια αδιαφορία μόνο ύποπτη μου φαίνεται.
Σοφία.Άνεργη.
Κάτοικος Περιστερίου.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή παρανομία στην παρανομία με εντολή πρωθυπουργού, όπως πολλές δίνει τώρα τελευταία .
Δεν ντρέπεστε , μας πίνετε το αίμα, μας παίρνετε τα σπίτια μας για 1000 ευρώ και αφήνετε να σκορπάει φούσκες μια εταιρεία η οποία χρωστάει εκατομμύρια και υπόσχεται θέσεις εργασίας, πλατείες στην περιοχή, υποτροφίες,παιδικούς σταθμούς?
Ήθελα να ήξερα η πρόεδρος της κοινότητας που ορκιζόταν στο όνομα του επενδυτή πώς θα κυκλοφορεί στην περιοχή.
Α να χαθείτε γελοία ανθρωπάκια,που δεν σας έχει μείνει τσίπα επάνω σας ....
Στράτος.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ωραίο σε τοίχο κάπου στο Μαρούσι.
"Η κοινωνία νομιμοποιεί τον μεγάλο κλέφτη, γιατί πιστεύει πως ο μεγάλος κλέφτης είναι δημιουργικός, θα επενδύσει"
Ταιριάζει γάντι..και στις δύο περιπτώσεις MALL.

Αντιγόνη είπε...

Οι γίγαντες στο Υπουργείο Ανάπτυξης (παρακαλώ, δες τε Ελληνοφρένεια για να γελάσετε και λίγο με τον γίγαντα υπουργό) που για την "ανάπτυξη" των αφεντικών τους αλλοιώνουν μέχρι και το περιεχόμενο των λέξεων (από δω και στο εξής αποφασίζουν και διατάσσουν ότι "φούρνος" θα ονομάζεται το παραμάγαζο στα super markets που θα ψήνει κατεψυγμένη ζύμη άγνωστης προέλευσης) παίρνουν στις στιβαρές πλάτες τους το "Mall me to stanio" στον κρίσιμο κόμβο Περιστέρι - Αθήνα. Επειδή, τελικά, παρά τη σωρεία αλλαγής νόμων, τροποποίησης πολεοδομικών διατάξεων, λαθροχειρίας σε ΠΔ, φαίνεται ο γίγαντας Μηταράκης να μην λογαριάζει τίποτα (κάποια διάταξη του fast truck μπορεί και να σκέφτεται να κουνήσει), είναι η ώρα πια για τις επιχειρήσεις του Περιστερίου και τις τοπικές της περιοχής (οι σύλλογοι της Αθήνας, παρότι εδώ κι ένα χρόνο ενημερωμένοι, μάλλον mall αγοράζουνε!).

B.B. είπε...

Αναμενόμενο να έχει ο Μηταράκης την τιμητική του. Υπάρχει όμως και το Υπουργείο, πάλαι πότε "περιβάλλοντος" και κατ΄όνομα και στην ουσία. Γράφεται στο ρεπορτάζ: "Το υπουργείο Περιβάλλοντος από την πλευρά του αναδιπλώνεται, λέγοντας τώρα ότι η μείωση του συντελεστή δόμησης στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο είναι δυνατή σε επόμενο στάδιο, αυτό της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης-αναθεώρησης." Αν είναι δυνατόν! 1ον: δεν υπάρχει σε εξέλιξη καμία μελέτη αναθεώρησης του σχεδίου στην επίμαχη περιοχή. Η μόνη που υπάρχει είναι αυτή του δήμου της Αθήνας για τη γειτονιά της Ακ. Πλάτωνος, η οποία δεν περιλαμβάνει τη βιομηχανική ζώνη παρά τον Κηφισό. 2ον: έστω και να υπήρχε στις αγαθές προθέσεις τους.Γνωρίζουν στο υπουργείο πολύ καλά τι σημαίνει στην πράξη, τελική έγκριση και δημοσίευση ανάλογης μελέτης. Θα μειώσουν το συντελεστή δόμησης αφού πρώτα προλάβει να ανεγερθεί η επένδυση; γιατί τα δημοσιεύματα έγκυρης κοπής γράφουν ότι "πέφτουν οι πρώτες υπογραφές". Δεν ξέρω αν όντως ψάχνει ο εισαγγελέας. Αν ισχύει,ας ψάξει και την ανοιχτή κοροϊδία της κοινωνίας που την περνάνε για χαμηλότατης νοημοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

Τρίζουν τα κόκαλα των Μπενάκηδων από τους απογόνους τους.
Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας , όπου βγαίνουν όλες οι παρανομίες στον αέρα , ο Μηταράκης επικροτεί αυτήν την παρανομία, και υπόσχεται , υπόσχεται, παρανομεί, παρακάμπτει νόμιμες διαδικασίες , για μια περιοχή που δεν του ανήκει.
Δεν πληρώνει η εταιρεία φόρους και η τρομοκυβέρνηση, έχει μετατρέψει το κράτος σε κράτος φόβου, τρόμου και τιμωρού για τον απλό πολίτη, τον άνεργο, τον συνταξιούχο.
Να ενημερωθούν όλοι, επαγγελματίες και κάτοικοι σε όλες τις περιοχές που ο Μηταράκης έχει βάλει σκοπό να βλάψει προς όφελος των εργοδοτών του.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κάτι σαν τον Μηταράκη τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να συνεχίζει να μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο!!!!
Ο έχων πάντα τρομοκρατημένο βλέμμα Μηταράκης , ας βρει το θάρρος να βγει και να διαψεύσει το δημοσίευμα....εκτός αν περιμένει εντολή από την BlackRock η εκτός αν την απάντηση την δώσει ο "ενημερωμένος"του "ενημερωμένου"CAPITAL.