6.13.2014

Δήμος και Σχολική Επιτροπή κάλυψαν τα έξοδα για την κηδεία

Πηγή: www.enet.gr

Η κηδεία της μικρής Αναστασίας Σταροκόλτσεβα, του 12χρονου κοριτσιού από τα Σεπόλια που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή κατά τη διάρκεια σχολικής εκδήλωσης, βυθίζοντας στο πένθος τους συμμαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς της, έγινε την περασμένη Πέμπτη.
Τα έξοδα της τελετής καλύφθηκαν τελικά από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή της 4ης δημοτικής κοινότητας Αθηνών, στην οποία ανήκει το 128ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, όπου φοιτούσε το άτυχο παιδί. Ο Δήμος Αθηναίων ανέλαβε τα έξοδα για τον ενταφιασμό.

«Ετυχε να είμαι στο νεκροταφείο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου από την Ενωση Γονέων. Με ενημέρωσαν για το γεγονός, μου είπαν ότι η οικογένεια της μαθήτριας δεν είχε οικονομική ευχέρεια. Χωρίς δεύτερη κουβέντα τους είπα ότι θα αναλάβει η επιτροπή όλα τα έξοδα και ότι δεν θέλουμε να στεναχωρηθεί κανείς από τη σχολική κοινότητα», τονίζει ο Χαράλαμπος Κόντος, πρόεδρος της σχολικής επιτροπής. Η διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης που αναδείχθηκε με τη δημοσίευση του τραπεζικού λογαριασμού της οικογένειας μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το σχολείο και έπειτα από αναδημοσίευσή του από την «Ε» την επόμενη ημέρα, προορίζεται για την ενίσχυση της οικογένειας.
Ανθρωποι από τον στενό κύκλο της Αναστασίας διαψεύδουν την αρχική μας πληροφορία ότι η ίδια είχε διαγνωσμένο πρόβλημα και είχε ανάγκη από θεραπευτική αγωγή και υποστηρίζουν ότι ο θάνατος επήλθε εντελώς ξαφνικά χωρίς ενδείξεις ιατρικού προβλήματος.

Οι γονείς περιμένουν τώρα το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να μάθουν και οι ίδιοι το λόγο που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή η Αναστασία, την οποία οι κοντινοί της άνθρωποι θα θυμούνται πάντα ως τη «χαρά της ζωής». ΑΛ. ΤΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: