4.05.2016

40 νεκροί στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων από το 2010!


Την Τρίτη 22 Μαρτίου ο Θανάσης Καλογέρης, εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας.
Τον παρέσυρε ένα αυτοκίνητο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, στην οδό Αλεξανδρείας στον Κολωνό. Είναι ο έβδομος εργαζόμενος της υπηρεσίας που θρήνησαν οι συνάδελφοί του τους τελευταίους τρεις μήνες. 
Οι έξι πέθαναν από παθολογικά αίτια (εμφράγματα κ.λπ.) εκτός ωραρίου, ενώ -σύμφωνα πάντα με την Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων- ένας ακόμη συνάδελφός τους έφυγε από τη ζωή ένα μήνα, αφότου συνταξιοδοτήθηκε.

Συνολικά 40 εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας της πρωτεύουσας έχουν φύγει από τη ζωή σε διάστημα έξι ετών και τριών μηνών (2010-Μάρτιος 2016). 
Ο αδικοχαμένος 42χρονος άφησε πίσω του σύζυγο άνεργη, ένα παιδάκι 3 ετών και ένα βρέφος 3 μηνών.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψη της συζύγου του στον δήμο και η οικονομική στήριξη της οικογένειας του θανόντος με το ποσό των 3.000 ευρώ.
Τα χρήματα θα δοθούν με μορφή επιχορήγησης στο Σωματείο και θα κατευθυνθούν στην οικογένεια.

Παρά την τραγικότητα του περιστατικού, η νομοθεσία απαγορεύει σε έναν ΟΤΑ να αποδώσει απευθείας τα χρήματα στην οικογένεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: